U trendu

Podgorička škola demantovala informacije o navodnom napadu na srpske učenike

Uprava crnogorske osnovne škole „Dr Dragiša Ivanović“ danas je demantovala informacije o navodnom napadu na učenike srpske nacionalnosti u toj školi.

U demantiju škole dostavljenom Tanjugu piše da se on odnosi na „informacije, a zapravo dezinformacije o navodnom incidentu“ za koji navodi da se „uopšte nije desio“ u toj školi.

„Naime, pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi, i plasirane informacije nisu istinite. Nadamo se da će mediji u cilju objektivnog informisanja javnosti, a posebno u cilju zaštite maloletne dece, ubuduće mnogo više povesti računa da tekstovi koje plasiraju budu tačni i provereni iz relevantnih izvora“, piše u demantiju.

U njemu se dalje ocenjuje da je „plasiranje potpuno neistinitih informacija strašno, a još strašnije kada su u njega upletena deca“.

„Zato apelujemo kako na medije tako i na sve nadležne organe da zaštite škole od plasiranja neistinitih informacija, koje ugrožavaju naš rad i dobrobit dece. Slažemo se da na nasilje treba hitno reagovati, ali ukoliko se desi. U našoj školi deca su bila i biće zaštićena u delu naših nadležnosti, ali bi svi, pa i predstavnici medija, takođe decu trebalo da štite. Od sebe samih, pa nadalje“, zaključuje se u demantiju.

On je upućen povodom vesti portala in4s.net da su učenici srpske nacionalnosti verbalno, ali i fizički napadnuti u osnovnoj školi „Dragisa Ivanović“ u Podgorici, a da uprava škole i nastavnici nisu na to reagovali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar