U trendu

Podignute krivične prijave protiv pet napadača na Srbe u Uzdolju

Protiv pet osoba osumnjičenih za napad na Srbe u mestu Uzdolje kod Knina podignute su prijave zbog krivičnih dela nasilničko ponašanje počinjeno iz mržnje, oštećenje tudje imovine i nanošenje fizičkih povreda, saopštilo je danas hrvatsko tužilaštvo.

Jedna od osoba protiv kojih su podnete krivične prijave je u bekstvu, dok je četiri danas ispitao zamenik opštinskog državnog tužioca, izjavio je portparol Županijskog državnog tužilaštva u Šibeniku Emilio Kalabrić, prenosi Hina.

Njima se na teret stavlja da su 21. avgusta došli u Uzdolje i u kafiću, čiji su gosti gledali utakmicu Crvene zvezde i švajcarske ekipe Jang Bojs, bez razloga i povoda napali prisutne i nekima naneli fizičke povrede i oštetili inventar lokala, rekao je Kalabrić.

Posle današnjeg ispitivanja, zatraženo je odredjivanje pritvora osumnjičenima zbog opasnosti da će uticati na svedoke, ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično delo, jer su svi privedeni ranije prekršajno gonjeni prema Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim dogadjajima.

Hrvatska policija je ranije danas saopštila da je privela osam osoba sa područja Splita koje se povezuju s napadom u Uzdolju i da je medju uhapšenima i 22-godišnjak koji je u junu u Supetru na Braču učestvovao u napadu na sezonske radnike srpske nacionalnosti.

Kalabrić je medjutim rekao da niko od privedenih nije bio umešan u junski napad na sezonske radnike na Braču.

Načelnik šibenske policije Ivica Kostanić izjavio je danas da su svi uhapšeni pripadnici navijačke grupe iz Splita, i da policija traga za još desetak neidentifikovanih napadača na goste kafića u Uzdolju.

Mediji su prošle nedelje preneli da je goste kafića u Uzdolju, medju kojima je bilo žena i dece, napalo 15 maskiranih osoba.

Kostanić je rekao i da incident u Uzdolju nije povezan sa napadom na goste kafića u Djevrskama, takodje kod Knina, koji se dogodio iste večeri.

Posle napada na Srbe u Uzdolju i u mestu Djevrske, takodje kod Knina, došlo je do razmene oštrih izjava najviših zvaničnika Srbije i Hrvatske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar