U trendu

Podrška trostrukom ubici iz Splita na društvenim mrežama

ZAGREB – Počinilac trostrukog ubistva u subotu u centru Splita, Filip Zavadlav, je za samo dva dana dobio 15.000 poruka podrške na novootvorenoj grupi „Pravda za Filipa“ na Fejsbuku i taj broj se stalno uvećava, a angažovali su mu i advokata.

Zavadlav će biti prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb zbog trenutnog psihičkog stanja, zbog kojeg, prema mišljenju veštaka, nije mogao da bude ni saslušan.

Grupa podrške Filipu Zavadlavu „Pravda za Filipa“ otvoreno i bez ikakve ograde podržava osobu koja je usred dana kalašnjikovim na ulici ubila trojicu, a broj mrtvih samo pukom srećom nije bio veći.

Članovi grupe angažovali su i advokata Zavadlavu, a reč je o, kako piše portal Index, ugledno Branku Šeriću.

„Dakle, advokat za Filipa je nađen, imamo kontakte za mirno okupljanje u Splitu, moramo samo videti ko će tačno skup prijaviti i organizovati. Sve ćete na vreme znati, nije potrebno da grupu zatrpavamo jednim te istim pitanjima. Hvala vam na razumevanju“, napisala je jedna od aktivnijih članica grupe.

Advokat Šerić je potvrdio Indexu da ga je grupa „Pravda za Filipa“ angažovala za odbranu okrivljenog.

Osim što daju podršku ubici, neki ga i otvoreno brane, lepe njegove fotografije, nazivaju ga herojem, a ne zločincem i veruju da će, kako kažu, „Isus pomoći Filipu u zatvoru“, dok neki trostruko ubistvo nazivaju „remek-delom“.

„Filip Zavadlav Heroj a ne zločinac spasio je svog brata uzeo je pravdu u svoje ruke kad nece već pravosuđe i policija. Da su odradili posao koji su trebalo ta tri nasilnika bi bili živi u zatvoru“, jedna je od objava u grupi „Pravda za Filipa“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar