U trendu

Pokrenuta online peticija za hapšenje Dodika

SARAJEVO – Na internet platformi „ćange.org“ pokrenuta je online peticija pod nazivom „Åœelimo da Milorad Dodik bude uhapÅ¡en i procesuiran“, dva dana nakon Å¡to je srpski član PredsedniÅ¡tva BiH pokrenuo peticiju o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

Peticiju je pokrenuo youtuber iz BiH Amir HadÅŸić, a do sada ju je potpisalo viÅ¡e od 4.000 ljudi.

U opisu peticije se navodi da Dodik „već dugi niz godina krÅ¡i mir i bezbednost svih građana Bosne i Hercegovine svojom „retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama“, koji su, kako se ocenjuje, skoro uvek usmereni protiv nesrpskog stanovniÅ¡tva u BiH.

Dodaje se da već svi već znaju da Dodik povlači ove i mnoge druge poteze koji su destruktivni za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, „jer ÅŸeli da prikrije sav kriminal iza kojeg stoji poslednjih 30 godina“.

Navodi se i da se Dodikovo negiranje genocida u Srebrenici i najave o otcepljenju manjeg bh. entiteta od drÅŸave Bosne i Hercegovine mogu okarakterisati kao drÅŸavni udar.

U peticiji su „tagovani“ predsednik SAD DÅŸo Bajden, Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Evropski parlament i Interpol, Å¡to znači da su svi oni upoznati sa peticijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar