U trendu

Policija u Baru uhapsila još jednog, petog mladića osumnjičenog za napad na maloletnike iz …

Barska policija uhapsila je još jednog mladića iz Bara zbog sumnje da je učestvovao u prebijanju dvojice maloletnih sportista iz Sarajeva, od kojih je jedan teže povređen, potvrđeno je danas podgoričkim medijima u Upravi policije.

Policija je uhapsila B.K (18) iz Bara kojem se na teret stavlja krivično delo nasilničkog ponašanja i njega će danas saslušati osnovni tužilac u Baru, preneli su mediji.

Policija je u nedelju uhapsila četiri maloletnika iz Bara i oni će krivično odgovarati za napad na dvojicu maloletnih sportista iz Sarajeva, napadnutih u subotu uveče u tom primorskom gradu. Sportisti Atletskog kluba Sarajevo su u Baru boravili na pripremama.

Jedan od dvojice mladih atletičara iz BiH je teško povređen i lekari su mu konstatovali prelom nosa i vilične kosti. On je posle incidenta prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, a danas će biti operisan u Sarajevu.

To je na Tviteru potvrdila majka jednog od napadnutih mladića iz Sarajeva, novinarka Al Džazire (Al Jazeera), Arduana Pribinj.

„Ne stižem da odgovorim na sve pozive i poruke, pa ću se ovako svima zahvaliti na javljanju i brizi. Harun je dobro. Prošao je sa posekotinama na potiljku i modricama. Alija će danas u Sarajevu biti operisan. Nadamo se najboljem ishodu“, napisala je ona na Tviteru.

Njen sin Harun Kurić je jedan od napadnutih atletičara i ispričao je za podgoričku TV E da su napadnuti bez razloga i da nisu imali nameru da bilo koga provociraju.

„Kada smo kupovali grickalice, sokove, došlo je pet nepoznatih lica, pet momaka naših godina, koji su nas napali bez razloga“, ispričao je Harun.

Kurić je rekao da ima dve posekotine na potiljku i par masnica, ali da to nije ništa u poređenju sa povredama njegovog kolege koji ima frakturu jagodične kosti i vilice.

Harun kaže da je bilo pet napadača koji im nisu poznati i sa kojima prethodno nisu razgovarali. Veruje da su iz naselja Šušanj u kojem je klub smešten, i da su znali da su iz BiH.

„Mi smo se vratili natrag u hotel. Gazdarica hotela je pozvala policiju, koja je jako brzo došla. Oni su nas povezli do ambulante gde su nam proverili povrede, pa su nas uputili u bolnicu da nam detaljno to snime i pogledaju povrede. Tada su otkrili na CT-u da kolega ima frakturu lica“, kazao je mladi bosanski sportista.

Harun je kazao da je „razočaran u omladinu“ kao i na nasilje i vređanje na nacionalnoj osnovi.

Mladi sportista je dodao da ga taj „nemili događaj neće pokolebati“ i da se raduje se novim takmičenjima i boravku u Crnoj Gori.

Rukovodstvo opštine Bar, državno rukovodstvo Crne Gore i političke partije jedinstveni su u najoštrijoj osudi prebijanja mladića iz Sarajeva.

Predsednik Opštine Bar Dušan Raičević javno se izvinio mladićima iz Sarajeva, osudio „huligansko ponašanje pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti“.

Pozvao je nadležne „da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloletnike“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.