U trendu

Policija u Skoplju potvrdila da je privela 223 poljska navijača

Makedonska policija potvrdila je danas da je privela 223 nasilna poljska navijača pred fudbalsku utakmicu Severna Makedonija – Poljska, koja je odigrana u Skoplju.

Kako se navodi u dnevnom biltenu Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, poljski navijači su privedeni jer se su tukli medju sobom i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

Pred početak utakmice Severne Makedonije i Poljske, u kvalifikacijama za Euro 2020, u blizini stadiona je oko 17.50 došlo do fizičkog obračuna dve grupe poljskih navijača, nakon čega je policija odmah intervenisala i uhapsila nasilnike.

„Privedene su 223 osobe u četiri policijske stanice na dalji postupak. Protiv njih su podnete odgovarajuće prijave sudu za prekršaje“,  precizira policija Severne Makedonije.

Poljski navijači,  koji su u četvrtak počeli da stižu u Skoplje, odmah po dolasku su počeli da izazivaju nerede po gradu i isto veče su privedena četiri navijača koji su se izmedju sebe potukli u jednom kafiću na centralnom gradskom trgu „Makedonija“.

Zbog utakmice kvalifikacija za Euro 2020, koji je reprezentacija Poljske dobila sa 1:0, u Skoplje je došlo 2.000 poljskih navijača, čiji „ultrasi“ važe za jednu od najagresivnijh navijačkih grupa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.