U trendu

Policija Zagreba najavila prijave protiv profašista

Zagrebačka policija je, dva dana nakon održavanja profašističkog skupa u centru hrvatske prestonice, a povodom godišnjice osnivanja NDH, potvrdila je da su učesnici nosili transparente neprimerenog sadržaja i da će protiv njih biti podnete odgovarajuće prijave zbog protivpravnog ponašanja.

U policijskom saopštenju, se navodi da skup proustačke omladine na Trgu bana Jelačića i platou Gradec nije bio prijavljen policiji.

„S obzirom na to da su na skupu istaknuti transparenti neprimerenog sadržaja Policijska uprava Zgreba sprovodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja protivpravnih ponašanja, identifikovanja i procesuiranja počinitelja“, navodi se u saopštenju.

Zanimljivo je da, prema policijskom saopštenju, videosnimak tog okupljanja traje samo triminuta.

Na nekim od fotografija koje su došle do medija, pojedinci su imali transparente s ustaškim simbolima.

U rukama okupljenih bio je vidljiv i natpis „Ubij Srbina“, a vidi se i nacionalistička zastava s prvim belim poljem na šahovnici.

Budući da je reč o strogom centru grada gde se često mogu videti policajci, građani su se mahom pitali kako je okupljanje promaklo budnom oku policije koja je na Trgu na svakom uglu, prenose hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.