Politička kriza „trese“ Albaniju

Albanski predsednik Ilir Meta odložio je lokalne izbore u toj zemlji koji su bili zakazani za 30. Jun, prenosi portal A1 on.

U saopštenju iz njegovog kabineta navodi se da je albanski predsednik iskazao veliku zabrinutost zbog duboke političke krize u Albaniji.

„Imajući u vidu hitnu potrebu da se stanje smiri i rizik od nepredvidive eskalacije konflikta preuzimam ustavnu i institucionalnu odgovornost i poništavam ukaz kojim je lokalni izbori trebalo da se održe 30. juna“,poručio je Meta, a navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta.

Naglasivši da poslednja događanja u državi narušavaju imidž te zemlje u svetu, iz kabineta navode da će detaljnije obrazloženje o odlaganju izbora dati u ponedeljak.

Eskpresno, sa izbornog mitinga u albanskom gradu Berat reagovao je albanski premijer Edi Rama koji je poručio da će izbori 30. juna biti održani.

Danas je u Tirani održan osmi protest ujedinjene albanske opozicije na kojem su se ponovo demonstranti sukobili s policijom, bacani su molotovljevi kokteli, a policija je odgovorila dimnim bombama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.