U trendu

Politički dijalog samo u parlamentu, bez posrednika

Evropska komisija ostaje pri stavu da aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori treba rešavati „isključivo“ u institucijama sistema, odnosno, u parlamentu, a rešenja se moraju tražiti u Crnoj Gori, bez posrednika EU.

To poruku je predsednicima političkih partija Demos, Ujedinjena reformska akcija i Demokrate Crne Gore, Miodragu Lekiću, Žarku Rakčeviću i Aleksi Bečiću preneo šef Delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič, rekla je portparolka Evropske komisije Maje Kocijančič.

Lekić, Rakčević i Bečić su od Drobniča tražili da EU posreduje u razgovorima između vlasti i opozicije o formiranju takozvane prelazne vlade koja bi pripremila nove parlamentarne izbore.

Ako to ne bi bilo prihvaćeno, Lekić nije isključio mogućnost novih uličnih protesta, u koji bi se, kako je saopšteno, uključile i druge opozicione partije, a ne samo Demokratski front koji je dva puta do sada pokušao da na ulici obori aktuelnu crnogorsku vladu.

Funkcionerka parlamentarne stranke Pozitivna Crna Gora Azra Jasavić je odbila inicijativu Lekića, Rakčevića i Bečića, uz ocenu da Crna Gora ima institucije u kojima sama, bez međunarodnih posrednika, može da rešava pitanja unutrašnje politike.

„Teško onome ko ne veruje u svoju državu“, rekla je juče Azra Jasavić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.