U trendu

Ponižavajuće: Ponudili joj platu od 1100 €, ali i ove uslove

Profesorka hrvatskog jezika Romana Fabijanov ostala je šokirana kada je dobila odgovor na oglas za posao za koji se prijavila.

Ona je svoj CV poslala u hrvatski skijaški kamp u Austriji gde se javila za podučavanje dece u popodnevnim i večernjim satima, a ono što su joj oni napisali, u najmanju ruku ju je iznenadilo.

„Tražimo prvenstveno učiteljicu hrvatskog jezika, ali takođe i osobu koja je spremna da pomogne u ostalim procesima kampa. Nažalost radnu dozvolu za učiteljicu hrvatskog ne možemo da dobijemo, ali radnu dozvolu za spremačicu, to možemo dobiti. Tvoj zadatak bi bio da u jutarnjim satima pomžeš spremanju i čišćenju soba, a popodne u vođenju, organiziranju nastave hrvatskog jezika sa decom. Plata neto 1100 evra. Radi se sedam dana u nedelji“, citira Romana.

Kaže kako je sve prijavila inspekciji rada, od koje očekuje reakciju jer smatra da je reč o sramotnim uslovim o konkursu.

Romana se pita što bi joj još morala da radi da je prihvatila posao, piše Dnevnik.hr.

„Celo jutro rintam i sređujem njihove sobe, a popodne ih vesela, čila i puna motivacije učim jezik i književnost“, kaže profesorka, prenose hrvatski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar