U trendu

Ponovno brojanje listića sa sedam biračkih mesta u Mostaru

MOSTAR – Centralna izborna komisija BiH naredila je da se sutra ponovo prebroje glasački listići sa sedam redovnih biračkih mesta u Mostaru.

Na današnjoj hitnoj sednici odlučeno je da će ponovno brojanje početi sutra u 10.00 časova, a da akreditovani posmatrači mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja.

Iz CIK je saopšteno da je, posle razmatranja izveštaja glavnog kontrolora za obradu i unos izbornih rezultata lokalnih izbora u Mostaru, Glavnom centru za brojanje naređeno da izvrše brojanje listića po političkim subjektima da bi se utvrdio broj nevažećih glasačkih listića sa pet biračkih mesta.

Za glasačke listiće sa jednog od tih pet biračkih mesta naređena je i provera broja glasova za kandidate političkog subjekta „Ostajte ovđe – zajedno za naš Mostar“, naveli su iz CIK-a.

CIK je naredio i da se sa dva biračka mesta otvore vreće sa prebrojanim glasačkim listićima i utvrdi da li se u njima nalaze glasački listići za nivo gradske izborne jedinice 199, da se ti glasovi prebroje i da se uvrsti u rezultate.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.