U trendu

Poplave blokirale CG (video, foto)

Obilne padavine koje su danas pogodile Crnu Goru dovele su do plavljenja pojedinih opština na crnogorskom primorju.

Poplavljen je put ispred starog grada u Kotoru, a zbog porasta nivoa vode zatvorene su dve ulice u Kalimanju i šetalište u Donjoj Lastvi u Tivtu, javlja CdM.

Veliki broj plovila je ugrožen u lučici Kalimanj, saopštila je Opština Tivat.

„Opštinski tim za vanredne situacije odlučio je da u ovim ulicama, uz asistenciju Komunalne policije i Službe zaštite i spašavanja Tivat (SZS), do daljeg saobraćaj bude obustavljen a upućen je apel vlasnicima plovila u lučici Kalimanj da se hitno upute u lučicu kako bi započeli ispumpavanje vode, jer je veliki broj plovila već ugrožen. Građani se već odazivaju apelu i u lučici je u toku ispumpavanje vode iz plovila“, kazali su iz tivatske opštine.

Prema rečima komandira SZS Zorana Barbića, u slučaju potrebe pripremljene su vreće sa peskom za priobalni deo ukoliko porast plimnog talasa bude značajnije nastavljen.

„Pripadnici SZS, uz asistenciju drugih nadležnih službi i preduzeća, obilaze lokacije kojima preti ugrožavanje od porasta nivoa mora. Putni pravac kotorski kružni tok-Radovići-Luštica je prohodan za saobraćaj i pod merama je nadzora“, navodi se u saopštenju.

U centralnim i južnim predelima Crne Gore danas je na snazi crveni meteoalarm, pa je ovo područje pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja je uslovila jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.

„Montenegro erlajnz“ kasni i u naredna 24 sata

Većina popodnevnih letova nacionalne avio-kompanije „Montenegro erlajnz“ saobraćaće sa zakašnjenjem, posebno kada je reč o destinacijama jugoistočne Evrope, saopšteno je iz crnogorske aviokompanije.

“Imajući u vidu trenutnu najavu nepovoljnih meteo-uslova, a poštujući stroge procedure sigurnosti i bezbednosti, otvara se mogućnost kašnjenja letova i u naredna 24 sata”, rekli su iz te kompanije.

(Sputnjik)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ali i pored ovakvog vremena, od planiranih četiri aviona oz Moskve, tri su sletjela u Tivat, jedan u Podgoricu

Napišite komentar