U trendu

Portal „Narod“ o autorki vesti o kažnjavanju ustaškog ZDS

ZAGREB – Povodom informacije o presudi Visokog prekršajnog suda kojom je makarski pevac Mario Roso novčano kažnjen zbog izvođenja pesme „Bojna Čavoglava, autora i pevača Marka Perkovića Tompsona, koja počinje ustaškim pokličem „za dom spremni“, hrvatski portal Narod ističe da je tu vest plasirala Slavica Lukić, životna saputnica lidera SDS S Milorada Pupovca.

Portal Narod, u vlasništvu desničarskog udruženja „U ime obitelji“, ističe da je vest o presudi Visokog prekršajnog suda prvi objavio, kako navode, „medij poznat po brojnim napadima na najpopularnijeg hrvatskog pevača i hrvatskog branitelja Marka Perkovića Tompsona i Domovinski rat u celini“, u kojem radi Lukićeva.

Vest o ovoj presudi prvi je objavio zagrebački Jutarnji list.

Portal Narod ističe da je reč o životnoj saputnici predsednika Samostalne demokratske srpske Stranke, Milorada Pupovca.

Navode da u Pupovčevoj imovinskoj karti stoji da ima životnu partnerku koja radi za Europa preš holdingu d.o.o.

Napominju i da u biografiji Pupovca piše da on živi sa novinarkom Slavicom Lukić u kući u zagrebačkoj četvrti Gračani.

Uz kompletnu biografiju Lukićeve, ovaj medij piše da je tokom inicijative prikupljanja potpisa za referendum o braku kao zajednici žene i muškarca, ona 8. juna 2013. objavila „difamirajući“ članak o, kako navode, tzv. vođama neokonzervativne revolucije u Hrvatskoj, koji je bio „prepun neistina o privatnom životu osoba koje joj se ne sviđaju“.

Tvrde i da je taj tekst Lukićeve bio „pun potpuno proizvoljnih konstrukcija, a da tokom njegovog pisanja nije ni kontaktirala one o kojima je pisala“.

Targetirajući Lukićevu, portal Narod kao zanimljivo navodi da je ona 2016. godine objavila tekst o tadašnjem ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću pod naslovom “Ovo je sedam poteza koi su obeležili mandant Zlatka Hasanbegovića“, za kojeg je rekla da je najkontroverzniji ministar vlade je na odlasku

Podsećaju da je udruženje „U ime obitelji“ tada postavilo pitanje nije taj tekst Lukićeve „napadački na ministra Hasanbegovića sukob interesa, odnosno je li moguće da je objavljen kako bi gospođa Lukić pomogla političkim interesima i pregovaračkoj poziciji svog nevenčanog supruga – Milorada Pupovca u pregovorima s HDZ“.

Inače, Lukićeva je rođena oktobra 1963. u Gračacu, novinarka je Jutarnjeg lista i potpredsednica Hrvatskog novinarskog društva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.