U trendu

Poštenje ne izumire: Konobar postao heroj, vratio novčanik porodici iz Bečeja

Da poštenje nije reč koja izumire, dokaz je i gest Dalibora Aćimovića, konobara u jednom zvorničkom restoranu, koji je porodici iz Srbije vratio torbicu s novcem i dokumentima i tako im spasio letovanje u Crnoj Gori, prenose mediji u regionu.

Aćimović kaže da su gosti iz Bečeja svratili u restoran u kojem radi te tom prilikom zaboravili torbicu.

– Mislio sam da će se brzo vratiti, jer ljudi obično brzo primete da im nedostaje novčanik ili telefon te sam i njihovu torbicu stavio u šank. Nakon što je prošlo nešto više od sat, a oni se nisu vraćali, shvatio sam da nisu primetili da im nema torbice. Pretpostavio sam da će toga biti svesni kad dođu na granični prelaz prema Plužinama, jer su rekli da će tim putem u Crnu Goru. Rešili da otvorimo torbicu pa smo preko kartice kontaktirali banku u Beogradu i dobili njihov broj telefona. Kad smo ih pozvali, već su bili u Rogatici – kaže Aćimović.

Dodao je da su ga gosti po preuzimanju zaboravljenih stvari i nagradili.

Vlasnica restorana Sretanka Šoja kaže da Aćimović kod nje radi 18 godina i da je ovakvih slučajeva bilo i ranije.

– Razlika je samo u tome što neko samo zahvali na ovom ljudskom postupku, a neko i nagradi konobare. U svakom slučaju, drago mi je zbog mojih konobara, koji su pokazali kako se brine o gostima i da je najvažnije biti čovek. Ovim ljudima bi letovanje sigurno propalo da ih nismo pozvali – kaže Šoja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.