Postojanje nije u pitanju, sledi novi poslovni model

Agrokor je danas saopštio da menadžment te hrvatske kompanije, zajedno sa ključnim investitorima, radi na novom poslovnom modelu firme i da se pozicija i postojanje Agrokora – ne dovode u pitanje.

Kako prenosi Hina, Agrokor je medijima uputio izjavu za javnost zbog „raznih informacija, među kojima je velik broj nepotpunih i netačnih, koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi“.

„Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih deoničara, vodeći prvenstveno računa o zaposlenima i njihovim radnim mestima, te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze“, navodi se u saopštenju.

Kako navodi Agrokor, odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima.

„Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao na uštrb naših zaposlenih i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u saglasnosti je sa našim investitorima“, stoji u izjavi za javnost.

Hina navodi da su hrvatski objavili da bi u ponedeljak trebalo da se sastanu predstavnici Agrokorovih snabdevača, kompanija Kraš, Vindija, Dukat, Podravka i Frank, kako bi se dogovorili o strategiji daljeg delovanja prema Agrokoru.

Jutarnji list je ranije preneo da Sberbank i drugi glavni poverioci Agrokora ne planiraju da preuzmu taj hrvatski koncern, ali da žele operativnu kontrolu nad njegovim upravljanjem.

Poverioci će se sastati kako bi razmotrili postavljanje svojih predstavnika u upravljačka tela Agrokora, izjavio je za agenciju Blumberg Maksim Poletajev, prvi zamenik direktora Sberbanka.

Poverici, kako se ističe, zahtevaju kontrolu trenutnih operacija i žele da dobiju mogućnost da „promptno reaguju na promene“, prenosi „Jutarnji list“.

„Želimo da shvatimo zašto je kompanija sa tako stabilnim rezultatima i rastom koji je imala u prošlosti dovedena u krizu likvidnosti, zašto je kršila ugovore i imala problema sa dobavljačima“, kazao je Poletajev.

On je dodao da će verovatno biti razumno prodati neka imovinu koja nije deo osnovnog biznisa i istovremeno krenuti u potragu za investitorom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.