U trendu

Postoji osnova za razmatranje peticije za izuzeće veća sudija

ATINA – U još jednom odlaganju slučaja protiv krajnje desničarske grčke stranke „Zlatna zora“, atinski Apelacioni sud utvrdio je da postoji osnova za razmatranje peticije za izuzeće veća sudija koju je podneo evroparlamentarac „Zlatne zore“ Janis Lagos.

Ovo novo odlaganje se još više zakomplikovalo kada je nova predsedavajuća sudija imenovana za razmatranje zahteva evropskog poslanika zatim, takođe, izuzela sebe iz razloga jer je bila drugi pomoćnik specijalnog istražnog sudije u glavnoj istrazi koju je sproveo Apelacioni sud protiv „Zlatne zore“, prenela je ANA.

Lagos je ranije zatražio izuzeće sudija, ali ne i javnog tužioca zbog pokazivanja pristrasnosti prema njemu i zbog kršenja prava da se smatra nevinim dok se ne dokaže krivica.

Prethodno je Apelacioni sud presudio danas da se ne smeju priznati olakšavajuće okolnosti ni za jednog od sedam rukovodećih članova „Zlatne zore“ kojima se sudi zbog njihovih aktivnosti.

Sud je naveo da neće priznati olakšavajuće faktore u slučaju lidera „Zlatne zore“ Nikosa Mičalolijakosa i visoko rangiranih članova Hristosa Papasa, Artemisa Mataiopoulosa, Iliasa Panajiotarosa, Iliasa Kasidijarisa, Janisa Lagosa i Jorgosa Germenisa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar