U trendu

Potvrđen novi saziv Saveta ministara BiH

SARAJEVO – Četrnaest meseci od Opštih izbora Bosna i Hercegovina dobila je danas novi saziv Saveta ministara, kojim će predsedavati Zoran Tegeltija iz SNSD.

Savet ministara imenovao je danas Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

Imenovanje je usledilo nakon što je Predsedništvo BiH imenovalo, a Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH 5. decembra potvrdio imenovanje Zorana Tegeltije za novog predsedavajućeg Saveta ministara BiH.

Imenovani ministri su: Bisera Turković (SDA) ministar za spoljne poslove, Staša Košarac (SNSD) ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Vjekoslav Bevanda (HDZ) ministar finansija i trezora BiH, Vojin Mitrović (SNSD) ministar komunikacija i saobraćaja, Ankica Gudeljević (HDZ) ministarka civilnih poslova, Josip Grubeša (HDZ) za ministra pravde BiH, Fahrudina Radončića (SBB) ministar bezbednosti i Sifet Podžića (DF) ministar odbrane BiH.

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas nije imenovao ministra za ljudska prava i izbeglice BiH s obzirom na to da su tek danas završene bezbednosne provere za Mlađena Božovića koji je kandidat za ovu funkciju, preneo je sarajevski portal Klix.

Takođe, nije potvrđeno ni imenovanje zamenika Vladimira Mijatovića za zamenika ministra bezbednosti BiH koji je prošao sigurnosne provere, ali je u rezultatima provera nevedeno da se ne može potvrditi autentičnost njegove diplome.

Predsedavajući Saveta ministara BiH, Zoran Tegeltija, ranije je izjavio da će prioritet njegovog rada biti ekonomija te da će politička pitanja reševati Predsedništvo BiH i lideri političkih stranaka, a ne Savet ministara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.