U trendu

Potvrđena optužnica dr Goliću za seksualno zlostavljanje

BANJALUKA – Osnovni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv poznatog banjalučkog doktora Darka Golića zbog krivičnog dela polno uznemiravanje pacijenta M.Đ, preneo je banjalučki portal Srpskainfo.

Pozivajući se na svoja saznanja iz banjalučkog tužilaštva, portal piše da su rezultati istrage potvrdili postojanje osnovane sumnje da je doktor Golić počinio krivično delo nad pacijentom M.Đ, koji je u UKC Republike Srpske ležao nakon teške saobraćajne nesreće.

„Veštačenjem u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske utvrđeno je da je DNK osumnjičenog Golića pronađen na više uzoraka i to na pacijentu M.Đ, zatim na posteljini oštećenog, njegovim naočarama, kao i na pelenama za presvlačenje odraslih“, rekao je neimenovani izvor Srpskeinfo iz tužilaštva.

Iz tužilaštva navode da na osnovu svih prikupljenih dokaza proizlazi da je 19. januara prošle godine u vremenskom periodu od 19 do 22 časa osumnjičeni doktor Golić kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reumatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola UKC RS u Banjaluci, kao ordinirajući doktor obljubio pacijenta M.Đ, u čemu ga je zateklo dvoje medicinskih radnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar