U trendu

Požar blizu kuća u selu Zupci, kod Trebinja

TREBINJE – U Trebinju se požar približava kućama u selu Zupci koje za sada nisu ugrožene, a vatrogasci se spremaju za akciju da suzbiju vatru, rekao je komandir trebinjske Vatrogasne stanice Zdravko Kašiković.

„Požar iz sela Uvjeće koji je izbio tokom noći, verovatno izazavan ljudskim faktorom, sada se nošen vetrom proširio i primakao kućama u zaseoku Podkraj na Zupcima – rekao je Kašiković.

U izjavi za Srnu je rekao da je požar još visoko iznad kuća, a da trebinjski vatrogasci privode kraju pripreme kako da ga suzbiju.

Na području Bileće aktivan je požar na nepristupačnom terenu između sela Kuti i Simijova, koji bilećki vatrogasci za sada samo prate, a ostali požari su ugašeni, izjavio je komandir bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

U Gacku je takođe aktivan jedan požar između sela Brestice i Zagradci, koji je pod kontrolom i koji gatački vatrogasci stalno nadziru jer ne mogu još da ga gase zbog nepristupačnog terena, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatogasno-spasilačkoj jedinici Gacko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.