U trendu

Požar na Čvrsnici se proširio, situacija u Ljubinju bolja

Požar na planini Čvrsnica gde gori borova šuma i dalje je aktivan, a uprkos uspešnom delovanju helikoptera OS BiH, broj izbačaja je bio nedovoljan za ozbiljnije zaustavljanje širenja požara, koji se nakon povlačenja helikoptera proširio prema rejonu Pograda, saopstio je danas Operativni centar civilne zaštite HNZ Z-a.

Vatrogasci 24 sata dežuraju i deluju cisternama i naprtnjačama na požarišne tačke, koje nastaju urušavanjem užarenih panjeva, prenela je Fena.

Iz CZ Jablanica smatraju da je potrebno i dalje delovati iz vazduha i tako sprečiti prodiranje požara prema platou Plase gde se nalazi borova šuma i endemska vrsta munike.

Situacija na području sela u Ljubinju koje je zahvatio požar sada je nešto bolja u odnosu na jučerašnji dan, kada je stanje bilo alarmantno.

„Juče je bio veliki požar, a stanje je danas nešto bolje. Nije alarmantno kao juče, ali je situacija i dalje teška“, potvrdio je Feni dežurni u Vatrogasnoj službi Ljuljinje Nebojša Šarić.

Vatra je zahvatila zaseoke Bančići, Mrkalji i Mišljen.

Na terenu su vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, „Elektroprivrede“, šumske uprave, policije te meštani, raspoređeni na mestima prema kućama kako bi ih sačuvali od eventulnog širenja požarne linije koja duga oko 30 kilometara.

Juče su izgoreli štala i pomoćni objekat, te šest grla stoke i nekoliko košnica pčela.

Na sreću nije bilo ljudskih žrtava, potvrdio je Šarić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar