U trendu

Poznati pevač oslobođen: Nije kriv za smrt pešaka

Popularni hrvatski muzičar Toni Cetinski oslobođen je danas u pazinskom Opštinskom sudu zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 3. novembra 2017. u Pustoj ulici u Rovinju, kada je pregazio pešaka koji je ležao na kolovozu.

Optužnica pulskog državnog tužilaštva teretila je Cetinskog da je 3. novembra 2017. iz nehata izazvao saobraćajnu nesreću koja je za posledicu imala smrt 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina.

Naime, muškarac je u stanju teškog pijanstva, sa 3,46 promila alkohola u krvi, na leđima ležao na kolovozu Puste ulice kada je Cetinski vozeći Mercedes prešao preko njega. U optužnici je navedeno da je za upravljačem sedeo u zavaljenom položaju, što je Cetinski u iznošenju obrane pobio i izjavio da mu je pozicija sedišta ista otkako vozi taj automobil, prenosi Index.

Tužilaštvo se osvrnulo i na njegove dosadašnje prekršaje zbog kojih je osuđivan, odnosno na činjenicu da je za  nekoliko godina imao dva saobraćajna prekršaja, a Cetinski je rekao je da za godinu vozeći pređe oko 100 hiljada kilometara, što i nije tako strašno uzimajući u obzir koliko vremena provodi u automobilu.

Cetinski je u javnosti i na sudu izjavio da mu je žao što se ta nesreća dogodila, ali da nije mogao da utiče na razvoj situacije zbog nepreglednosti ulice i činjenice da uopšte nije video da čovek leži na putu.

Inače, gotovo svi ispitani svedoci potvrdili su da je ulica u kojoj se nesreća dogodila jako uska i nepregledna, a posebno skretanje gde se nesreća dogodila, da u trenutku nesreće u ulici nije bilo znaka za ograničenje brzine kao i da je on postavljen nedavno s ograničenjem brzine od 20 kilometara na sat.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.