U trendu

Predsednik Hrvatske: Bez dogovora Moskve i Vašintona ide se u Treći svetski rat

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da će slanje zapadnih tenkova produžiti rat u Ukrajini, ocenivši da se bez dogovora Vašingtona i Moskve ide prema Trećem svetskom ratu.

„Ako Vašington i Moskva negde ne dogovore kraj rata, što je užasno teško i daleko, ne vidim da se to događa, ali se nadam da traju neki razgovori, o čemu niko neće pitati Zagreb, Berlin, Pariz i Brisel, onda ćemo lagano prema Trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, a ja sam sudržan od komentara“, rekao je Milanović novinarima upitan o slanju zapadnih tenkova kao pomoć Ukrajini.

On je dodao da „nije stručan“ da proceni uticaj slanja tenkova, dodavši da „svi tenkovi, i američki i ruski, gore na isti način i u njima sede ljudi koji poginu ili pobegnu“.

Milanović je dodao da Hrvatska vojno ne treba da pomaže i da se o tome već ranije izjasnio.

Hrvatski predsednik je kritikovao ministarku spoljnih poslova Nemačke Analenu Berbok koja je u Savetu Evrope, među ostalim, rekla da se u Evropi vodi rat protiv Rusije.

„Možda je Nemačka u ratu s Rusijom. Srećno ovog puta, da završi bolje nego pre 70 godina, ali mi nismo u ratu ni s kim“, naglasio je Milanović.

On je dodao da je Amerika u ratu s Rusijom.

„Mi smo samo obični pijuni“, zaključio je hrvatski predsednik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar