U trendu

Predsednik SNP Vladimir Joković: „Zalažemo se za ozbiljnu rekonstrukciju vlade“

PODGORICA – Predsednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da se njegova stranka zalaže za ozbiljnu rekonstrukciju vlade, jer se princip ekspertske vlade pokazao kao neuspešan i nedelotvoran.

Raduje ih, kaže, dogovor između Demokrata i DF-a, ali ne i konfrontacije Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da su prošle godine napravili grešku kada su birali potpuno ekspertsku vladu što se, kako je rekao, pokazalo nefunkcionalno, a samim tim i nedemokratski.

„Ako su određene političke liste učestvovale na izborima i sve učinile sa svom svojom snagom i moći, boreći se protiv režima, i onda se formira vlada od eksperata, bez učešća političara, osim jednog, predsednika Ure koji je potpredsednik vlade, mislim da nije poštovanje volje građana i nije demokratski princip igde zabilježen“, rekao je Joković.

Taj eksperiment, kako je rekao, za njih u SNP-u se pokazao kao neuspešan i nedelotvoran, te se njegova partija zalaže za ozbiljnu rekonstrukciju vlade.

Rekao je da bi svi trebalo da se ostave političkih nadgornjavanja i prepucavanja: „Mi u SNP-u nijesmo imali ni sa kim nikakvih problema. Posebno nas raduje dogovor između Demokrata i DF-a“.

Joković je rekao da su pojedini ministri opravdali poverenje koje im je ukazano, te da su na zadovoljavajući način obavljali dužnosti, dok ima i onih koje niko ne bi poželeo u nekoj budućoj vladi.

Nije, međutim, želeo da govori o imenima i jednih i drugih.

Smatra da bi vlada trebalo da ima 18 ministarstava, a da političke partije preuzmu odgovornost:

„Nemamo ništa protiv da neki od sadašnjih ministara, koji su bili uspešni, ostanu na svojim pozicijama, da konačno dečje igre i priče oko vlade rešimo, da se okrenemo ekonomiji“, rekao je Joković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.