U trendu

Premijer Crne Gore: Odluke o otvaranju I zatvaranju granice nisu usmerene ni protiv koga

Premijer Crne Gore Duško Marković je danas rekao da odluka o zatvaranju i otvaranju granica nije usmerena ni protiv koga.

Naglasio je da će biti sankcionisani svi nasrtaji i pokušaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti Crne Gore, i ocenio da su ti pokušaji uzaludni.

„Uzaludni su nasrtaji, namerno kažem nasrtaji, ne pokušaji, jer su pokušaji blaga reč za sve ono s čim smo se suočavali 1997. i 1998, 1999. i 2000, pa 2006. i 2016“, kazao je Marković.

On je to rekao odgovarajući na pitanje poslanika DPS Dragutina Papovića o odgovoru Vlade na „sve češće pokušaje spoljnih i unutrašnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, nezavisnost, demokratiju i gradjansko društvo Crne Gore“.

Premijer je dodao da ti pokušaji nisu češći sada, ali su vidljiviji jer su, kako je ocenio, odraz panike, nervoze pred „uspehom crnogorske politike koji leži u razvoju i demokratskim standardima čemu su oni odavno okrenuli ledja“, a vidljiviju su i „jer Crna Gora na globalnoj sceni nije više sama niti sama sebi prepuštena“.

„Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcionisan u skladu sa Ustavom i zakonom – odlučno i efikasno, jer Crna Gora nije ono što je bila pre deset ili 20 godina“, kazao je Marković i dodao da odluke Vlade nisu odluke ni protiv koga, što nije ni odluka o otvaranju granica.

Crna Gora 1. juna otvara granice prema pojedinim zemljama, medju kojima nije Srbija, što je izazvalo oštre reakcije srpskih zvaničnika koji ocenjuju da je ta odluka politička.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)