U trendu

Pritvor osumnjičenima za napad na novinara Sadikovića

PODGORICA – Državni tužilac odredio je pritvor do 72 sata osumnjičenima za napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića tokom jučerašnjeg protesta pristalica DPS-a predsednika Mila Đukanovića u Bijelom Polju.

Kako je saopšteno, državni tužilac doneo je odluku da Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21) bude određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

U prijavi je opisano da se napad dogodio tokom odvijanja neprijavljenog javnog skupa, kada je osumnjičeni N. O. vozilom kojim je upravljao krenuo ka oštećenom S. S. u trenutku dok je prelazio ulicu, a osobe koje su bile u vozilu su mu uputile mu psovke i fizički napali.

Dodaje se da je oštećeni od udaraca i guranja pao na asfaltnu podlogu, kada su mu zadali više udaraca nogama u predelu glave i tela zbog čega je zadobio laku telesnu povredu.

U više crnogorskih gradova sinoć su održane auto-kolone, nakon što su građani na društvenim mrežama pozvani da se okupe na taj način „u znak otpora fašizmu i zdravstvenom genocidu“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar