U trendu

Prizor iz Petrinja zastrašujući (video)

Jutrošnji zemljotres, poslednji u nizu potresa koji su pogodili Petrinju i okolinu, poljuljao je nadu ovdašnjeg stanovništva da će se uskoro život u tom području vratiti u normalu.
I nakon nedelju dana od prvog razornog zemljotresa, tlo u Petrinji i dalje podrhtava.

„Jutros je ponovo bio potres slabije magnitude, za naše pojmove slabije… Neki već oštećeni dimnjaci su se urušili. Sva sreća, da je samo par sekundi trajao. Da je bio duži, bilo bi još više štete“, kaže za Tanjug Peter Laki iz Petrinje, koja je bukvalno razorena.

Akcija spašavanja oca i sina u Petrinji

Ovo je dramatičan video našeg reportera koji je obišao svijet! Vatrgoasci su iz zatrpanog automobila uspjeli izvući oca i sina ❤️🙏🏻Pročitajte više: https://bit.ly/34Vq0oxPotresne scene snimio je naš reporter Mario Pušić, a dramatičnu akciju spašavanja vatrogasaca koja je sretno završila pljeskom su pozdravili okupljeni spasioci i građani.

Posted by Jutarnji on Tuesday, December 29, 2020

Prenosi da gotovo nedelju dana stanovnici Petrinje žive napolju, u šatorima daleko od svojih kuća, od kojih je većina porušena do temelja.

Retke su kuće, naročito u centru grada, koje su izdržale najrazorniji nalet.

„Prizor iz centra Petrinje dan nakon strašnog potresa, u kojem je poginulo sedam osoba je zastrašujući, a tuga koju osećamo – neopisiva“, priča ovaj Petrinjac koji ima dvoje male dece i čija je kuća manje oštećena, jer je reč o novijem objektu.

Ali, ipak, uništeno je skoro celo staro jezgro grada, praktično, nema zgrade koja je ostala čitava – škola, Gradska uprava, katastarski ured, stari sud, Dom zdravlja i Hitna pomoć, sve je manje-više uništeno.

„Svi već trzamo na buku, na svaki čudan zvuk. Niko više nije miran, živci su užasno napeti“, opisuje svoje, ali i stanje uznemirenosti svojih komšija i prijatelja koje traje već danima.
Kad sve sabere – grad, kaže, više nije isti i što je još gore, sumnja da će se ikad i oporaviti.

„Verovatno će se mnoge porodice odseliti i nikada se više neće vratiti“, rezigniran je i zabrinut Peter Laki iz Petrinje.
Prošlonedeljni zemljotres u Hrvatskoj je razorio pola Sisačko-moslovačke županije, a pored Petrinje, stradali su i Glina, Sisak, Lekeni – četiri grada i osam opština. Oko 116.000 stanovnika direktno ili indirektno je pogođeni potresom, a oko 50.000 ljudi je bez domova.

U Petrinji i Glini ne funkcioniše ni jedna ustanova, a postoji opasnost da se deo kuća dodatno uruši pod pritiskom kiše.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.