U trendu

Protesti u Sarajevu i drugim gradovima BiH zbog poskupljenja

 Organizator današnjih protesta gradjana u Sarajevu zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, goriva i raznih usluga Harun Salkić izjavio je da vladajuće strukture u BiH rade samo za vlastite interese, a ne u interesu gradjana.

„Vladajuće strukture rade samo za vlastite interese. Planiramo još protesta“, rekao je Salkić, obraćajući se okupljenim gradjanima na platou ispred parlamenta BiH.

Gradjani su se prvo okupili ispred Skenderije, a potom prošetali do zgrada zajedničkih institucija BiH, državnog parlamenta i Saveta ministara BiH, gde su uzvikivali: „Lopovi, lopovi“.

Okupljeni gradjani nosili su i transparente sa porukama: „Stop stranačkim interesima, napred narodnim interesima“, „Vitalni ineres je interes naroda, a ne ideologije i pojedinca“, „Od čega da obezbedim osnovne potrebe svom novorodjenčetu“, „Narode ustrajte, pravda će pobediti“, „Kad nepravda postane zakon, otpor je dužnost“.

Na proteste su izašli i gradjani Tuzle, a okupljanja su najavljena i u Mostaru, Zenici, Bihaću, Goraždu, Travniku, Bijeljini, Prijedoru, Doboju i mnogim drugim gradovima.

U Banjaluci je protestni skup najavljen za 19.30 na Trgu Krajine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.