U trendu

Prve izbeglice stigle u Slavonski Brod

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je danas da prvi voz sa oko 1.000 izbeglica tokom dana treba da stigne iz Šida, u Srbiji, u zimski prihvatni centar u Slavonskom Brodu.
Ostojić je novinarima u Slavonskom Brodu, gde su jutros stigle prve izbeglice iz Opatovca, rekao da se očekuje dolazak i još oko 2.000 izbeglica i migranata iz Opatovca.

„Nakon što poslednje izbeglice iz Opatovca stignu u Slavonski Brod sledi zatvaranje tog centra, šatori će biti vraćeni u robne rezerve, dok će preostala oprema biti premeštena u Slavonski Brod“, izjavio je Ostojić i podsetio da zimski tranzitni centar može da primi oko 5.000 ljudi.

On je izrazio uverenje da će od danas biti brži protok izbeglica, jer je zaživeo automatizovani sistem registracije.

Na pitanje novinara koliko će izbeglica danas otići iz Hrvatske, Ostojić je rekao da Nemačka i dalje prima 6.500 ljudi dnevno, pa nema razloga da ih toliko ne ode u tom smeru.

Kao i dosad u Opatovcu, izbeglice će posle registracije, pružanja prve pomoći i dobijanja paketa s hranom od Crvenog krsta biti upućivane iz Slavonskog Broda vozom Hrvatskih železnica prema Sloveniji i dalje prema Austriji i Nemačkoj.

Kroz Hrvatsku je od izbijanja izbegličke krize sredinom septembra prošlo oko 314.000 izbeglica i migranata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar