U trendu

Putin počeo razgovore sa Sijem

Moskva je upoznata i poštuje kinesku inicijativu za mirno rešavanje konflikta u Ukrajini, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na početku sastanka sa predsednikom Kine Si Đinpingom.

„Pažljivo smo razmotrili vaše predloge za rešavanje akutne krize u Ukrajini. Naravno, imaćemo priliku da o tome razgovaramo“, rekao je Putin obraćajući se kineskom lideru na sastanku, prenosi TASS.

Rusi predsednik dodao je da zna da Peking polazi „iz principa pravde i poštovanja osnovnih odredbi međunarodnog prava“ i da Moskva „poštuje inicijative Kine za mirno rešenje u Ukrajini“.

Si je danas u 13 časova stigao u Moskvu u prvoj poseti od početka rata u Ukrajini i prvoj poseti Moskvi u poslednjih gotovo četiri godine. 

Ruska državna televizija emitovala je snimak sastanka dvojice lidera u Kremlju kada je Putin dočekao svog kineskog kolegu rečima „Dragi prijatelju, dobrodošao u Rusiju“.

„Čini mi veliko zadovoljstvo što ponovo stupim na tlo Rusije, našeg prijateljskog suseda, i na poziv predsednika Vladimira Putina dođem u državnu posetu Rusiji“, rekao je kineski lider nakon što je sleteo u Moskvu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.