U trendu

Radončić traži ponovno brojanje glasova u Mostaru

SARAJEVO – Lider SBB BiH i bivši ministar policije u Savetu ministara BiH Fahrudin Radončić zatražio je danas od Centralne izborne komisije da preuzme odgovornost i naloži ponovno brojanje glasova sa svih biračkih mesta u Mostaru.

Radončić je na svom fejsbuk profilu napisao da je „očigledno da se radi o „ogromnom lopovluku“ i da CIK mora da preuzme odgovornost, jer, kako ističe, volja birača treba da bude potpuno ispoštovana i neupitno činjenično utvrđena.

„Dodatno, CIK ima obavezu da omogući istražnim organima, odnosno Tužilaštvu, kompletnu dokumentaciju o krađi da se zakonski procesuiraju svi oni koji su krali glasove od svojih stranačkih kolega ili od drugih stranaka“, napisao je Radončić.

Ističe da tu ne sme da bude ni najmanjeg kompromisa bilo ko da je u pitanju i nezavisno od toga iz kog političkog subjekta dolazi.

Ukoliko CIK ovo ne uradi, upozorio je Radončić, pokazaće se da je njihovo delovanje bilo, kako navodi, ciljano pravno dozirano, odnosno samo do mere da se jednoj stranci unutar iste koalicije uzme mandat i prebaci drugoj.

„Na ovaj način CIK postaje saučesnik, a ne institucija čija je zakonska obaveza da spreči krađu svakog glasa. Ovo je prilika da se vrati poverenje u institucije, a da oni koji otimaju i falsifikuju izbornu volju građana napokon završe u zatvoru“, naveo je Radončić.

Lokalni izbori u Mostaru održani su 20. decembra prvi put nakon 12 godina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.