Radonjić: Đukanovića istražujemo u još četiri predmeta

PODGORICA – Od 18 prijava podnetih protiv predsednika Crne Gore Mila Đukanovica i članova njegove porodice 12 je odbačeno, u četiri predmeta istražitelji iz Specijalnog policijskog ođeljenja (SPO) još postupaju, a dva su ustupljena drugim tužilaštvima, izjavio je šef SPO Dragan Radonjić.

U intervjuu podgoričkim „Vijestima“, on je naveo da su dve prijave podnete 2017. godine, dve naredne godine, osam 2019, a šest 2020. godine.

„Svaki od tih predmeta je javan, ne nosimo ih sa sobom i kome god sud odobri može u njih da izvrši uvid“, istakao je Radonjić.

Prema njegovim rečima, u tim predmetima nema nikakve selektivnosti. „U svakom predmetu postoje podaci kada su prijave podnete, kada su otvoreni izviđaji. Jedan iz 2018. godine je u izviđaju – formiran po prijavi koju je podneo profesor Branko Radulović“, dodao je Radonjić.

U izviđaju je i jedan predmet iz 2017. godine, ali za svaku prijavu pojedinačno postoje razlozi zašto je nešto još u izviđaju.

„U 12 slucajeva odbacena je prijava protiv Đukanovića i njegove porodice, četiri predmeta su u toku, a po jedna je ustupljena Višem i Osnovnom državnom tužilaštvu“, istakao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.