U trendu

Radović uzvratio: Fon Kramon je dobro korumpirana

PODGORICA – Šef kabineta crnogorskog predsednika Miodrag Radović oštro je danas odgovorio Violi fon Kramon, specijalnom, izvestiocu EP za Kosovo, Violi fon Kramon, zbog optužbi na račun Mila Đukaovića, uz ocenu da su neodgovorne i da su, kako je rekao, na nivou beogradskih tabloida i crnogorskih „političara u pokušaju“.

Radović je na svom tviter nalogu napisao da fon Kramonova „balkanskom retorikom, diskredituje ne samo sebe već i Evropski parlament, ali i da je za to kakko tvrdi, dobro korumpirana.

„Ako bi analogno rezonovali, onda se može reći da nema racionalnog objašnjenja za takvu izjavu Viole fon Kramon, osim da je dobro korumpirana“, napisao je Radović.

Fon Kramonova je ranije danas izjavila da ne bi strateški bilo pametno da Evropska unija ne pomogne Podgorici u otplati kredita koju je Crna Gora preuzela od kineskih banaka.

Fon Kramonova je na Tviteru pozvala institucije EU da još jednom razmisle o tom pitanju jer, kako je navela, postoji rizik od ponavljanja scenarija kada je u ime dugova Kina preuzela luku Pirej nakon što EU nije pomogla Grčkoj.

U toj izjavi ona je rekla i da su „korumpirani lideri, kao što je Milo Đukanović“, državu eksploatisali godinama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.