U trendu

Rama: Isti su oni koji kunu i psuju na bilo kom jeziku

TIRANA – Tekstom na svom Fejsbuk profilu pod nazivom „Komentar na komentare rodoljuba“, premijer Albanije Edi Rama reagovao je danas na negativne komentare povodom njegove kritike na račun onih koji su negodovali zbog nastupa muzičara Gorana Bregovića na festivalu u albanskom gradu Korča.

Nakon što je negovodovanje dela javnosti u Albaniji i na Kosovu zbog Bregovićevog koncerta na Festivalu piva u Korči uporedio sa, kako je rekao, „Srbima koji vređaju Dua Lipu na društvenim mrežama jer je kosovska Albanka“, Rama se osvrnuo na kritike da je pevačicu uporedio sa Bregovićem, objasnivši da je zapravo izjednačio sve one koji „kunu i psuju“.

„Kao što su Bregovića učinili srpskim kriminalcem bez ikakvih činjenica, sada viču da sam izjednačio Dua Lipu sa njim! I histerija se nastavlja, ali ne, uopšte nisam izjednačio Dua Lipu sa Goranom Bregovićem. Rekao sam gorku istinu da su isti svi oni koji kunu i psuju, na srpskom ili albanskom, umetnike i sportiste sa imenom druge strane. Fašistička histerija koja niti štiti niti odaje počast, već samo bruka Albance, koji nikada ne mogu biti primer mržnje“, napisao je Rama.

Albanski premijer prethodno je ocenio kritike muzičara Gorana Bregovića i njegovog koncerta u Korči „fašističkom histerijom, srednjovekovnim, sramotnim i slepim mrziteljima i navodnim patriotama“.

Rama je Bregovića opisao kao jednog od najizuzetnijih muzičara na Balkanu i pozdravio to što on nije ništa rekao protiv Albanaca.

Uoči Bregovićevog koncerta u nedelju, javnost je veoma negodovala tvrdeći da je muzičar podržavao režim Slobodana Miloševiha, a zahtevalo se i da se koncert otkaže.

Mladić star 21 godinu uhapšen je jer je bacio suzavac tokom Bregovićevog koncerta, a privedeno je i još osam osoba zbog učešća u incidentu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.