U trendu

Ranjeni „škaljarac“ iz Hanovera prebačen u Tursku

PODGORICA – Igor Krstović (35), koji je nedavno teško ranjen u pucnjavi u Podgorici, a koga policija povezuje sa „škaljarskim klanom“ prebačen je iz Hanovera u Tursku, prenose nemački mediji koji navode da mu je izrečena zabrana ulaska u Nemačku od pet godine.

Krstovićev advokat rekao je za nemačke medije da mu je neprijatno što se „digla prašina“ oko njegovog lečenja u Hanoveru i dodao je da on dobrovoljno napušta zemlju.

Podgorički protal CdM podseća da je Krstoviću juče uručeno rešenje o proterivanju, jer, kako je objašnjeno, njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema oceni nadležnih bezbednosnih organa, predstavlja pretnju javnoj bezbednosti i redu.

Prethodno je nemačka javnost danima oštro osuđivala nadležne zato što Krstovića danonoćno čuva lokalna policija, tražeći da on sam snosi troškove obezbeđenja, a ne da to ide na teret nemačkih poreskih obveznika.

Krstović je na lečenje u Hanover transportovan 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja u zetskom naselju Balijače.

Na Krstovića su dok se nalazio u svom vozilu marke “mercedes”, zasad nepoznati napadači iz automobila u pokretu ispalili skoro tridest hitaca.

Zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju likvidacije pre tri dana uhapšen je Dragiša Bulatović, a nakon što su njegovi otisci prstiju nađeni na flaši benzina kojom je zapaljen automobil “golf 5” iz kojeg je pucano na Krstovića.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.