U trendu

RCC: Sutra istorijski dan, Zapadni Balkan zona bez rominga

 Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu izjavila je da je sutra istorijski dan pošto Zapadni Balkan postaje zona bez rominga, saopštio je danas RCC.

„Sutra je istorijski dan za region. Ukidamo prepreke, granice i troškove rominga. Balkan će sutra biti bez rominga. To je samo prvi korak. Ono što smo mi u RCC uspeli da uradimo sa cenama rominga, nadamo se da ćemo uspeti i sa ljudima i privrednicima na Balkanu“, rekla ona.

Majlinda Bregu je dodala da RCC naporno radi na otvaranju granica, ukidanju tarifa, povećanju trgovine i to ne samo kada su u pitanju troškovi rominga, već i kada su u pitanju gradjani tako da mogu da putuju i rade bez ograničenja.

Regionalni sporazum o romingu potpisan je u aprilu 2019. godine u Beogradu na drugom Digitalnom samitu Zapadnog Balkana.

U prvoj fazi primene Regionalnog sporazuma cene rominga su smanjene izmedju 83 i 96 odsto na celom Zapadnom Balkanu, a od 1. jula, kada sporazum u potpunosti stupa na snagu, roming se ne naplaćuje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.