U trendu

Roditelji u šoku, poslali otvoreno pismo: Veroučitelj ošamario dete na času

Roditelji učenika Osnovne škole u Zoviku kod Brčkog u otvorenom pismu navode da je veroučitelj na času udario jedno dete, prenose „Nezavisne“.

Majka deteta kojeg je navodno udario veroučitelj kaže da nema veze sa otvorenim pismom, ali da je prijavila slučaj policiji.

„Rekli su mi da je sveštenik dete ošamario kada je prišlo zvučniku da čuje pesmicu koju je pustio. Ja sam sve prijavila policiji i rekli su mi da će izveštaj dostaviti nadležnom tužilaštvu“, rekla je Zvezdana Jagatić.

Prema izjavi Senada Osmanovića, šefa Odeljenja za obrazovanje u Brčkom, direktor škole pokrenuo je postupak utvrđivanja činjenica i okolnosti pod kojima se ovaj incident desio.

„Ukoliko navodi iz pisma budu tačni biće pokrenut disciplinski postupak protiv predmetnog nastavnika“, kaže Osmanović.

Roditelji su nakon ovog slučaja uputili otvoreno pismo javnosti i nadleženim institucijama.

„Mi roditelji učenika osnovne škole u Zoviku želimo se ovim putem obratiti Odeljenju za obrazovanje, gradonačelniku Distrikta Brčko i inspektoru obrazovanja. Ne možemo više da ćuteći podnosimo ovo što se dešava u školi. Želimo i da javnost informišemo o svemu“, navodi se u pismu.

Oni tvrde da je pre nekoliko dana u školi u Zoviku nastavnik šakom udario učenika, kao i da je reč o veroučitelju.

„Be dozvoljavamo da neko, pa makar on bio i sveštenik i pod zaštitom katoličke crkve, provodi svoju silu i fizički i bezobrazno tuče našu decu. Što je još gore, čuli smo da se taj isti sveštenik hvali time što je napravio i govori kako mu ne može niko ništa“, napisali su roditelji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.