U trendu

Rumunija: Nestao Mig 21, srušio se helikopter, poginula posada

BUKUREŠT – Rumunski vojni avion Mig-21 izgubio je danas vezu sa kontrolnim tornjem, a helikopter IAR 330 Puma, koji je poslat u potragu za njim se srušio i tom prilikom je poginulo pet članova posade, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju, prvo je sa radarskih ekrana nestao Mig-21, zatim i helikopter „puma“ koji je upućen u spasilačku misiju, a pilot helikoptera je prijavio nepovoljne vremenske uslove i dobio naređenje da se vrati u bazu, prenosi agencija Ađerpres.

Kako se navodi, svih pet članova posade helikoptera poginulo u udesu desetak kilometara od baze iz koje je poleteo, gde su i pronađeni ostaci letelice.

„Izgubili smo dve letelice. U slučaju helikoptera koji je krenuo u misiju potrage i spasavanja pilota MiG-a 21 LanceR, nažalost potvrđujemo pad na 11 km od aerodroma. Nažalost, svih pet članova posade helikoptera je izgubilo živote“, saopštio je večeras portparol Ministarstva odbrane Konstantin Spinu za rumunske medije.

Potraga za avionom, koji je poslednji put registrovan na radarskim ekranima severno od Konstance, još uvek traje, a za sada nema podataka o stanju pilota ili aviona, navodi Ađerpres.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.