U trendu

Rumunska policija otkrila 70 migranata na brodu i 24 u kamionu

Rumunska obalska straža saopštila je danas da je presrela ribarski brod sa 70 migranata, osumnjičenih da su pokušali da ilegalno udju u Rumuniju.

Granična policija Rumunije u okviru obalske straže saopštila je da je kasno sinoć primetila brod u blizini grada Konstance na Crnom moru, da su policajci sproveli brod do luke i dozvolili iskrcavanje migrantima, i da je nekima od njih pružena medicinska pomoć.

U grupi su bili 35 muškaraca, 12 žena i 23 maloletnika, a vlastima su rekli da su iz Iraka i Sirije, navodi se u saopštenju i dodaje da je istraga u toku.

U drugom incidentu, rumunska granična policija uhapsila je noćas 24 migranta iz Sirije i Iraka, osumnjičenih da su pokušali da ilegalno predju granicu s Madjarskom i udju u Šengen zonu, čija je Madjarska članica, a Rumunija nije.

Policija je kod grada Nadlača, u blizini granice s Madjarskom, zaustavila kamion u kojem je pronašla osam muškaraca, tri žene i 13 dece, od dve do 16 godina, navodi se u saopštenju policije.

Većina migranata pronadjenih u kamionu bili su tražioci azila u Rumuniji, a kamion je vozio Rumun kojeg policija sumnjiči za krijumčarenje migranata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar