U trendu

Rusi upozorili: Ne idite na letovanje u Crnu Goru, evo i zašto!

Ruski epidemiolozi upozorili su građane da nipošto ne letuju u Crnoj Gori jer se u ovoj zemlji fekalije iz kanalizacije izlivaju direktno u more.

Zbog toga, kako kažu, u Crnoj Gori hara epidemija opasnog rotavirusa, koji izaziva teške crevne infekcije.

Navodi epidemiologa dobili su zvaničnu potvrdu i u Kremlju, koji će još jednom savetovati Ruse da u širokom luku zaobilaze Crnu Goru, prenosi Informer.

Prema tvrdnjama ruskih epidemiologa, Crna Gora nema savremenu infrastrukturu i kanalizaciju, zbog čega se morska voda pretvorila u leglo opasnih bakterija i virusnih infekcija kojima se zarazi na stotine turista koji dođu na primorje.

„U Crnoj Gori hara epidemija opasnog rotavirusa, ozbiljne stomačne infekcije. Nju izazivaju fekalije iz kanalizacije koje se ulivaju direktno u more, zbog čega je i pijaća voda neispravna i neispitana. Kanalizacioni sistemi u Crnoj Gori su zastareli, predviđeni samo za lokalno stanovništvo, a ne i za turiste. Šetajući obalom Budve, ali i starim gradom u Kotoru možete svojim očima videti izliv kanalizacije u more i osetiti smrad koji narušava lepotu okolne prirode“, upozoravaju ruski epidemiolozi.

Rusi su inače pre nekoliko meseci uveli sankcije Crnoj Gori i one se odnose na sledeće:

  • Zabrana uvoza govedine, svinjetine i mesnih prerađevina
  • Zabrana uvoza ribe i plodova mora
  • Zabrana uvoza mleka, sireva i mlečnih proizvoda
  • Zabrana uvoza crnogorskog vina
  • Zabrana uvoza voća, povrća i orašastih plodova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.