najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sanader ostaje u zatvoru

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader ostaje u istražnom zatvoru, po današnjoj odluci vanraspravnog veća zagrebačkog Županijskog suda koje mu nije odobrilo zahtev da se brani sa slobode, javlja hrvatska agencija Hina.

Veće nije prihvatilo tvrdnje Sanaderovih advokata da su protekle tri i po godine koliko osumnjičeni, po hrvatskim propisima, može najviše da provede u istražnom zatvoru.

Odbrana tvrdi da je, računajući vreme provedeno u pritvoru u Austriji, Sanader više od tri godine i devet meseci iza rešetaka.

Na odluku vanraspravnog veća Sanader može da se žali Vrhovnom sudu, ali će odluku morati da sačeka u zatvoru u Remetincu u kojem boravi od 18. jula 2011. godine.
 
Sanader je bio pravosnažno osuđen na osam i po godina zatvora u slučajevima Hypo i INA/MOL, ali je Ustavni je sud krajem jula ove godine ukinuo tu presudu i postupak vratio na početak.

Pripremno ročište za ponovljeno suđenje zakazano je za početak septembra. 

U slučaju Fimi media, bivši premijer i bivši predsednik Hrvatske demokratske zajednice prvostepeno je osuđen na devet godina zatvora, a o žalbama na tu presudu Vrhovni sud bi trebalo da raspravlja krajem septembra.

Sanaderu se uz to sudi i u slučaju Planinska, ali je nastavak postupka odgođen je do sredine jeseni zbog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike