U trendu

Saslušan sin predsednika Crne Gore zbog Pandora papira

 Sin predsednika Crne Gore Mila Djukanovića, Blažo Djukanović saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u svojstvu gradjanina povodom slučaja „Pandora papiri“, javljaju „Vijesti“.

U „Pandora papirima“ se navodi da su Milo i Blažo Djukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara, objavljeno je ranije na sajtu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Prema tim navodima, sin predsednika Crne Gore je iskoristio tu strukturu da formira i dve skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Milo Djukanović će se o tom slučaju pismeno izjasniti, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je izjavio da je pisano izjašnjenje moguće.

„To se daje visokim funkcionerima, ne zato da bi bili privilegovani ili izdvojeni od drugih, nego da bi se izbjegla procedura kontrolisanja prostorija. Gleda se da nije ko vodu otrovao, da nema negde eksplozivna naprava i to nam dane uzima. Mi zato napišemo pitanja koja bi mu bila postavljena kada bi došao i pošaljemo mu ih na izjašnjavanje. Ali ako bi bio pozvan da dodje, sigurno bi morao doći“, rekao je Katnić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar