U trendu

Savetnik ukrajinskog ministra odbrane: Letelica koja je pala u Zagrebu nije ukrajinska

Savetnik ministra odbrane Ukrajine Markijan Lubkjivski izjavio je danas za zagrebački Jutarnji list da letelica, koja je pala u park u Zagrebu, nije ukrajinska.

On je, kako prenosi Jutarnji list na portalu, rekao da očekuje zvanično saopštenje ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova u saradnji sa glavnim štabom ukrajinske vojske.

Lubkjivski je zamolio hrvatske partnere da provedu istragu da bi se otkrilo kome letelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba i tu pasti, navodi zagrebački dnevnik.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je, prema dosadašnjim informacijama, bespilotna letelica koja je sinoć pala u Zagrebu ruske proizvodnje, ali da se ne zna je li bila u posedu ruske ili ukrajinske vojske.

On je novinarima u Parizu rekao da je letelica u Hrvatsku došla iz pravca Madjarske, a prema rečima premijera Viktora Orbana, u tu zemlju je došla iz pravca Rumunije, prenela je agencija Hina.

Vlada Hrvatske jutros je saopštila da je na području Jaruna u Zagrebu pala bespilotna letelica vojnog tipa koja je u hrvatski vazdušni prostor ušla iz smera istoka prema zapadu, odnosno iz vazdušnog prostora Madjarske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.