U trendu

SDA protiv centara samo na područjima gde žive Bošnjaci

SARAJEVO – Najuticajnija bošnjačka partija SDA Bakira Izetbegovića, protivi se da se, kako kažu, migranski centri formirajuu samo na područjima na kojima žive Bošnjaci.

SDA je, kako je saopšteno, podržala ministre u Savetu ministara koji su glasali protiv formiranja migrantskog centra u naselju Ciljuge, na području opštine Živinice.

Iz te stranke smatraju da je pokušaj da se, pored postojećih, uspostavi još jedan migrantski centar u blizini naselja gde žive Bošnjaci predstavlja „nastavak diskriminatorne i nepravedne prakse“.

Nedopustivo je, kažu, da Savet ministara po pitanju migrantske krize odlučuje na osnovu nepisanog entitetskog i etničkog kriterijuma po kojem se migranti mogu smeštati isključivo na teritoriji jednog entiteta i to samo u delovima gde živi jedan narod.

U sapštenju SDA se od Saveta minisara žahteva da se, kako navode, teret migrantske krize raspodeli na sve delove Bosne i Hercegovine i da se na taj način predupredi humanitarna katastrofa koja preti u nastupajućim zimskim mesecima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.