SDA: Razotkrivena Dodikova politika

SARAJEVO – Stranka demokraske akcije (SDA) BiH, Bakira Izetbegovića reagovala je na izjavu srpskog člana Predsedništva, Milorada Dodika da bi zbog Rusije blokirao put BiH u Evropsku uniju, ocenivši da, kako kažu, padaju sve maske i u potpunosti se razotkriva suština politike lidera SNSD.

Prema saopštenju SDA BiH, cilj Dodikove politike je a kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno spoljnopolitičko opredeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, a BiH isporuči Rusiji i u potpunosti je podredi njenim interesima.

„Zbog čega to radi i da li je reč o nekoj vrsti ucene, Dodik bi pre svega trebalo da odgovori osiromašenim stanovnicima entiteta RS, koji bežeći od katastrofalnih ekonomskih posledica njegove politike ne odlaze u Rusiju, nego upravo u zemlje članice EU i NATO-a“, naveli su iz ove stranke.

Iz SDA tvrde da sve to jasno govori da je ispravna politika nepopuštanja Dodikovoj politici ucena i pretnji u vezi sa ANP-om.

„Jer, ukoliko bi se popustilo na ovom pitanju, očigledno je da bi usledile nove ucene i pretnje i nametanje isključivo Dodikove i volje entiteta RS celoj državi“, kažu iz SDA, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar