U trendu

SDA: Razotkrivena Dodikova politika

SARAJEVO – Stranka demokraske akcije (SDA) BiH, Bakira Izetbegovića reagovala je na izjavu srpskog člana Predsedništva, Milorada Dodika da bi zbog Rusije blokirao put BiH u Evropsku uniju, ocenivši da, kako kažu, padaju sve maske i u potpunosti se razotkriva suština politike lidera SNSD.

Prema saopštenju SDA BiH, cilj Dodikove politike je a kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno spoljnopolitičko opredeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, a BiH isporuči Rusiji i u potpunosti je podredi njenim interesima.

„Zbog čega to radi i da li je reč o nekoj vrsti ucene, Dodik bi pre svega trebalo da odgovori osiromašenim stanovnicima entiteta RS, koji bežeći od katastrofalnih ekonomskih posledica njegove politike ne odlaze u Rusiju, nego upravo u zemlje članice EU i NATO-a“, naveli su iz ove stranke.

Iz SDA tvrde da sve to jasno govori da je ispravna politika nepopuštanja Dodikovoj politici ucena i pretnji u vezi sa ANP-om.

„Jer, ukoliko bi se popustilo na ovom pitanju, očigledno je da bi usledile nove ucene i pretnje i nametanje isključivo Dodikove i volje entiteta RS celoj državi“, kažu iz SDA, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.