U trendu

SDS: Incident u Sarajevu opomena svim političarima u BiH koji kreiraju politiku mržnje i straha

Vršilac dužnosti predsednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je da jučerašnji napadi i vredjanje dece iz Beograda i njihovih roditelja u Sarajevu treba da bude opomena političarima u BiH, koji svoju karijeru zasnivaju na kreiranju mržnje, straha i stalnih tenzija.

„Kreirajući atmosferu straha, mržnje i konstantnih tenzija, dobar deo političara u BiH živi i gradi svoju karijeru na bazi ratnohuškačke retorike, dok običan narod jedva preživljava“, ocenio je Miličević.

On je istakao da „nekažnjavanjem počinilaca za slična, ali i druga protivzakonita dela, institucije ohrabruju počinioce i daju vetar u ledja onim pojedincima koji su skloni vredjanjima, radikalizmu i etnonacionalno motivisanim napadima da to čine i na isto podstiču druge“.

Miličević je naglasio da, „nažalost postoje i oni koji su ovaj incident u Sarajevu i uriniranje po džamiji u Bijeljini jedva dočekali, jer su svoje karijere i bogatstva i izgradili na bazi medijske eksploatacije sličnih dogadjaja, širenju tenzija i stvaranju atmosfere straha“.

„Ono što je dobro jeste da većina naših gradjana, bez obzira na etnonacionalni predznak, javno osudjuje ovaj čin. To je možda i najbolji pokazatelj koliko su gradjani zreliji od dobrog dela političara, koji bi očigledno bili spremni pokrenuti i neke nove sukobe kako bi zadržali svoj položaj, kapital ili doživeli pet minuta slave“, ocenio je v.d. predsednika SDS-a.

On je izrazio nadu da se „neće krenuti putem revanšizma, jer je to najgori scenario koji se može dogoditi“.

Grupa mladića maskiranih fantomkama sinoć je u sarajevskom naselju Ilidža napala roditelje dečaka iz Beograda, koji učestvuju na medjunarodnom fudbalskom turniru u Sarajevu.

Jedan od roditelja lakše je povredjen nožem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.