U trendu

Si: Kina planira da produbi saradnju sa BiH

BANJALUKA – Predsednik Kine Si Đinping zahvalio je srpskom članu i predsedavajućem Predsedništa BiH Miloradu Dodiku nakon obraćanja na video samitu „17 plus jedan“ i istakao da mu je drago što su interesovanja dve zemlje usmerena ka izgradnji zajedničke budućnosti.

Kako je prenela Radio televizija RS, predsednik Si je rekao da Samit „17 plus jedan“ predstavlja saradnju ravnopavnih partnera, bez obzira na veličinu zemalja i da postoje obimne konsultacije, zajednički doprinosi i koristi koja se deli.

„Zahvaljujem na čestitkama srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH povodom obeležaanja 100 godina od osnivanja Komunističke partije Kine. Hvala što ste istakli sve ono što ste govorili o izgradnji zajedničke budućnosti, da produbljujemo multilaterizam. BiH je deo ove saradnje. Izgradnja TE Stanari je takođe pomogla značajno da se unapredi razvoj“, rekao je Si.

Dodao je da su do sada uspeli da dođu do određenih zajedničkih rezultata, kao i da se nada da će biti stvorene nove mogućnosti za nastavak saradnje.

„Planiramo da uvezemo još poljoprivrednih proizvoda iz BiH u Kinu“, rekao je Si.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.