U trendu

Siljanovska očekuje pobedu u drugom krugu izbora

Kandidatkinja makedonske opozicije za predsednika Severne Makedonije Gordana Siljanovska-Davkova izjavila je danas da očekuje veću izlaznost u drugom izbornom krugu i da će pobediti.

Nakon što je glasala na biračkom mestu u Skoplju, ona je rekla da misli da je u drugom delu kampanje uspela da inspiriše grupe gradjana koji su joj bili cilj i da im razjasni dileme da li treba da izadju na izbore.

„Mislim da sam uspešno završila dan koji je počeo kao zima, politička zima u Makedoniji. Mislim da će na kraju da se završi suncem“, rekla je Siljanovska, kandidat makedonske opozicione koalicije oko VMRO DPMNE za predsednika Severne Makedonije.

Ona je ponovila da će (ako postane predsednik) službeno upotrebljavati novo ustavno ime države Severna Makedonija, ali da će lično uvek korisiti ime Makedonija.

„Novo ime sada se korisiti u našim institucijama i zvanično ću ga poštovati, ali ga neću korisiti i daću sve od sebe da u budućnosti dokažem da procedure i Dogovor iz Prespe imaju nekoliko problema sa našim i medjunarodnim zakonima. Kao pravnik i profesor prava koristiću novo ime, ali lično neću“, rekla je Siljanovska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar