U trendu

SIPA: Preduzete potrebne mere u vezi sa pretnjama Dodiku

ISTOČNO SARAJEVO – Iz Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH danas je agenciji Srna rečeno da su preduzeli potrebne mere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi sa prijetnjama smrću srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, izrečenim u komentarima na portalu BN televizije i o preduzetim merama obavestila Tužilaštvo BiH.

Iz Sipe podsjećaju da su 30. jula primili informaciju MUP-a Republike Srpske o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru sa pretećim sadržajem koji je upućen članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku od NN lica pod pseudonimom „Romanija“, posle čega su preduzete potrebne mere i radnje na utvrđivanju svih relevantnih činjenica o ovoj informaciji.

„O svim preduzetim merama i radnjama policijskih službenika u vezi sa ovim, Sipa je 1. avgusta obavestila Tužilaštvo BiH“, navodi se u odgovoru Sipe na pitanje Srne u kojoj je fazi istraga o prijetnjama smrću koje su 23. jula, posredstvom portala BN televizije, upućene Dodiku.

Iz Sipe dodaju da nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, ali da, radi zaštite preduzetih i planiranih mera i radnji, ne mogu otkriti više detalja.

MUP Republike Srpske je odmah preduzeo mere nakon što su 23. jula na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću i o tome obavestio i Sipu, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom „Romanija“ sledećeg sadržaja: „Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda“.

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku, ovaj komentar je izbrisan sa portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno ko je autor komentara.

Srna navodi da se povodom pretnji srpskom članu Predsedništva BiH posredstvom portala BN televizije nije oglasilo nijedno udruženje novinara u BiH.

I dok je Srna iz Sipe danima čekala osnovne informacije o istrazi u vezi sa pretnjama Dodiku, agencija podseća da je policija Srbije za samo 24 časa otkrila Šapčanku koja je preko „Tvitera“ pretila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da joj je određen jednomesečni pritvor.

(Tanjug)

2 komentara
  1. Anonimni

    POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

  2. milovan

    pa mesec dana i jos nema rezultata,?? Zbilja SIPA radi.

Napišite komentar