U trendu

Skandal potresa region: Premijer optuÅžuje predsednika da ga je snimao u krevetu

Bugarski predsednik Rumen Radev odbacio je u četvrtak optuÅžbe da je uporabio dron kako bi napravio fotografije premijera Bojka Borisova u spavaćoj sobi, od kojih su se neke pojavile na internetu.

Borisov je optuÅžio Radeva da ga je „ÅĄpijunirao dronom“ nakon ÅĄto se na internetu pojavio snimak na kom navodno on spava na krevetu.

Na drugim fotografijama vidi se piÅĄtolj na stoliću pored kreveta, nekoliko snopova novčanica od po 500 evra i zlatne poluge.

Radev Åživi pored drÅžavne vile Borisova u Bojani pored Sofije.

„Pilotirao sam avionima i dronovima, ali nemam niÅĄta s tim o čemu Borisov govori“, rekao je bivÅĄi vojni pilot.

U sredu uveče Borisov je optuÅžio svoje političke protivnike da potkopavaju njegova nastojanja da uvede evro u Bugarskoj, ismevajući ga.

„Nameravam da uvedem drÅžavu u bankarsku uniju (EU) i evrozonu“, rekao je govoreći o „vrlo vaÅžnim geopolitičkim zadacima“.

„Oni me neće naterati na ostavku“, dodao je Borisov.

Bugarska konzervativno-nacionalistička vlada namerava da zatraÅži ulazak zemlje u Evropski monetarni mehanizam (ERM) u julu, ÅĄto se smatra predvorjem za evro.

Radev je zatraÅžio od Nacionalne sluÅžbe zaÅĄtite (NSP) da istraÅži poreklo fotografija.

Pored toga, kancelarija tuÅžioca procjenjuje autentičnost snimka na kojem je takođe navodno Borisov, a objavljen je na internetu. Na njoj muÅĄkarac, navodno Borisov, komentariÅĄe aktuelna događanja u poslovnom svetu i istaknute političare.

(Hina)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.