Skandal u Podgorici: Slovenački bankar uporedio Crnu Goru sa Burkinom Faso – pa popio otkaz

Izvršni direktor podružnice „Nove Ljubljanske banke (NLB)“ u Podgorici Robert Klajndinst izgubio je bankarsku licencu za rad u Crnoj Gori, nakon što je, u javnom nastupu, tu zemlju nebiranim rečima uporedio sa afričkom državom Burkinom Faso.

Slovenački mediji su juče objavili da ga je zbog izjave da je „po nekim stvarima stanje u Crnoj Gori lošije nego u Burkini Faso“, vođstvo najveće slovenačke banke smenilo sa dužnosti u svojoj crnogorskoj podružnici „NLB Montenegrobanka“, prenosi Hina.

Slovenski poslovni list „Finance“ objavio je da mu je zbog skandala licencu za rad oduzela i crnogorska centralna banka.

Navodi se da je slovenački bankar kasnije pokušao da se izvini, rekavši da je naviknut na otvorene rasprave i iskrenost, kao i da njegov lični stav nije zvanična pozicija banke, ali je svejedno morao da odstupi sa funkcije.

(Tanjug)

4 komentara
 1. anonimus

  pa nije pogresio

 2. Anonimni

  pa nije pogresio

 3. Anonimni

  Ali ti nisi na funkciji i zato neces biti smenjen 🙂

 4. milovan

  Pa sta,evo i ja tvrdim dasu jos gori. U rangu urodjenika.Divljaka,lopova,mafijasa.Ljudi i drzava bez casti i postenja. I neka mi pljunu pod prozor.Poserem im se na t Crnu Goru.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike